6 juni 2020

VERLOPEN RIJBEWIJS

De Europese Commissie heeft op 28 mei besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode van 1 februari 2020 t/m 31 augustus 2020 verlopen, met 7 maanden te verlengen. Wanneer u 75 jaar of ouder bent en een tijdelijke verlenging van het rijbewijs heeft, kunt u door dit Europese besluit ook in de EU rijden. Dit geldt voor mensen van wie het rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 31 augustus 2020 verlopen is of verloopt.
U dient dan wel de gezondheidsverklaring te hebben aangevraagd en te hebben ingediend. Uw rijbewijs moet ook minimaal 5 jaar geldig geweest zijn.
Is uw rijbewijs echter voor 1 februari 2020 verlopen, dan mag u NIET rijden in het buitenland.
Voor meer informatie: www.cbr.nl/nl/veelgestelde-vragen/mag-ik-rijden-met-een-verlopen-rijbewijs.htm