20 juni 2021

RIJBEWIJSKEURINGEN IN MILL

Rijbewijskeuringen nu ook in de Wester in Mill.
Wanneer de geldigheid van uw rijbewijs verloopt op of na uw 75ste levensjaar, kunt u uw rijbewijs pas verlengen nà een medische keuring. Deze keuringen worden niet gedaan door de eigen huisarts, maar door artsen van Regelzorg.
Sinds kort hebben keuringsartsen van Regelzorg maandelijks ook spreekuur in Wijkaccomodatie ‘de Wester’ in Mill. ( m.u.v. augustus). Een afspraak daarvoor maakt u telefonisch met de afsprakenlijn van Regelzorg 088 – 23 23 300.
Het is aan te raden om ca 5 maanden vóór het aflopen van de geldigheid met de keuringsprocedure te beginnen. Begin met het aanvragen/ kopen van een zgn. Gezondheidsverklaring. Deze kunt u digitaal invullen via mijn.CBR.nl, waar u moet inloggen met uw DigiD met SMS- controle. U beantwoord de vragen van de gezondheidsverklaring, betaalt € 39,50 via Ideal  U krijgt dan een mail dat u een afspraak moet maken met een arts en dat uw verwijsbrief met de papieren, die de arts in moet vullen, klaar staan in uw digitale dossier in mijn.CBR.nl
Deze papieren print u uit en neemt u mee naar uw afspraak.
Heeft u geen computer, geen DigiD en/of bent u niet digitaal vaardig, dan kunt via de landelijke afsprakenlijn van Regelzorg 088 – 23 23 300 ook telefonisch een papieren gezondheidsverklaring kopen. Deze kost € 47,50. Na betaling krijgt u die per post thuisgestuurd. Vul vervolgens de Gezondheidsverklaring in en vergeet niet daarop uw BSN ( Burger Service Nummer) in te vullen. Dit staat vermeld op uw Identiteitsbewijs of Rijbewijs. Stuur daarna het volledig ingevulde formulier op naar het CBR ( Centraal Bureau Rijvaardigheid) middels de retourenveloppe.
U krijgt dan binnen een aantal weken van het CBR een verwijsbrief met ZD        ( Zorg Domein) codes, het keuringsverslag en eventuele hulpformulieren, die u meeneemt naar de keuring.
Voor de keuring kunt u weer bellen naar de afsprakenlijn van Regelzorg 088 – 23 23 300. Regelzorg vraagt dan om u postcode en bespreekt de mogelijkheden waar u een afspraak kunt maken.
Neem naar de keuring de verwijsbrief en het keuringsverslag mee. U hoeft zelf niets hierop in te vullen! Verder neemt u wat urine mee , bij voorkeur niet ouder dan een uur of twee en neem de urine mee in een urine containertje, dat te koop is bij de apotheek, drogist of huisarts. Ook een actueel medicatieoverzicht van de apotheek. Als u geen medicijnen gebruikt, vraag dan een blanco overzicht met alleen uw naam bij de huisarts.
De keuringsarts vult het keuringsverslag tijdens de keuring verder in en stuurt het op naar het CBR. Dat doet hij op de computer met behulp van de ZorgDomein code die op een verslag staat. U kunt het ingevulde verslag terugvinden in uw digitale dossier van mijn.CBR.nl
Na de keuring ontvangt u een kwitantie van Regelzorg van € 50,- voor het uitvoeren van de keuring.
Verdere correspondentie en de verklaring van geschiktheid ontvangt u in uw digitale dossier van mijn.CBR.nl
Heeft het CBR geen mailadres van u dan krijgt u antwoord per post.
Mocht u toch nog vragen hebben of hulp nodig hebben over het bovenstaande, dan kunt u mailen naar kbo-mill@outlook.com of bellen met 06-44906287.
Ook Regelzorg geeft alle benodigde service. Zie vermeld telefoonnummer in dit bericht.