5 september 2021

JAN HERMANUSSEN ONDERSCHEIDEN

Jan Hermanussen dubbel onderscheiden

zaterdag 4 september j.l. werd tijdens een feestelijke bijeenkomst van de KBO Jan Hermanussen gehuldigd voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de senioren. Reeds in de tachtiger jaren zette hij zich in voor de Raad voor het Ouderenwerk, dat later Stichting Welzijn ouderen Mill (SWOM) werd. In 1999 werd hij een van de eerste Vrijwillige ouderenadviseurs in onze gemeente en gezien zijn deskundigheid op het gebied van financiën daarna ook belastinginvuller.

Hij introduceerde daarnaast met enthousiasme het zgn ‘Schoenendoosproject’ ten behoeve van de thuisadministratie.

Na ca  17 jaar als Vrijwillige ouderenadviseur stopt hij, maar blijft hij tot op de dag van vandaag de belastingaangifte verzorgen voor veel senioren en helpt hij ze bij de thuisadministratie.

Uit handen van de voorzitter van KBO Kring Land van Cuijk, dhr van Vugt ontving hij de hoogste onderscheiding van KBO Brabant, de zilveren speld met goud.

Bij verrassing kwam tijdens de bijeenkomst Burgemeester Walraven en wethouder van Daal binnen

Met mooie woorden kwam al het vrijwilligerswerk van Jan door de jaren heen aan de orde, zoals ook zijn deelname aan de ASD en zijn inzet voor de tennisclub.

Voor deze uitzonderlijke prestatie werd Jan in het bijzijn van kinderen en kleinkinderen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg hij het bijbehorende lintje overhandigd. Zijn vrouw Thea zou de onderscheiding vervolgens opspelden

Tot slot werd toepasselijk een toost uitgebracht. Gefeliciteerd Jan. Je hebt het verdiend.