6 september 2022

BEDEVAART KEVELAER

BEDEVAART KEVELAER 

Wat was het een prachtige dag, zaterdag 3 september j.l.!
Vanuit de regio Uden, Schaijk en omstreken kwam de bus, bestuurd door de altijd vrolijke chauffeur Rieky, ons bij de kerk in Mill ophalen.
In de bus zaten al veel bedevaartgangers naar Kevelaer, maar wij konden er nog precies bij.
Na informatie, gebed en gezang waren we snel op de plaats van bestemming.
De ene na de andere bus kwam aan op het Raadhuisplein in het mooie Kevelaer. In processie liepen we naar de Pax Christiekapel, waar de meegebrachte kaars gewijd werd door de meegereisde pastor. Daarna was in de basiliek de Eucharistieviering, opgedragen door de celebrant, de diakens en met hulp van de acolieten, allemaal uit onze regio’s.
De prachtig versierde baar met het aloude Mariabeeld stond prachtig uitgestald naast het altaar. Muzikaal werden we ondersteund door Arlette van Hout en Dimphy van Boekel, terwijl diaken Lamers ons in de maat hield.
Daarna konden we ons innerlijk versterken op de diverse terrassen en de vele winkels bekijken.
Op drie uur was de korte Kruisweg in de biechtkapel, terwijl in het park verderop de grote Kruisweg beleefd kon worden, beiden geleid door de diakens. Om vijf uur was er een afsluitend lof, ook weer met een mooie overweging en veel gezongen liederen.
Na deze indrukwekkende en inspirerende dag keerden we moe, maar met een bijzonder mooi en goed gevoel weer huiswaarts. Geweldig, om dit na zoveel jaar weer te hebben mogen ervaren.
Dank naar de organisatie, die zoveel werk heeft verzet om deze dag voor ons mogelijk te maken.
Een dankbare pelgrim.

Voor meer foto’s zie onder tabblad fotoalbums.