5 juli 2024

DAGFIETSTOCHT 25 JUNI

In eerste instantie zou de dagfietstocht op dinsdag 18 juni zijn, maar i.v.m. de weersvoorspellingen werd deze verzet naar een week later. En dat was maar goed ook, 18 juni kwam de regen met bakken de hemel uit en een week later vielen de mussen van het dak, zo warm was het.
Om 09.30 uur vertrok een groep van 22 fietsers richting Schaijk. Bij de groepsaccommodatie Buitenhorst was de eerste stop en werd men ontvangen met koffie en vlaai. Daarna ging de tocht via mooie fietspaden door de natuur en uit de zon naar Herpen. In het verzorgingshuis Maasland werd de groep verrast met een natje en een droogje. De belegde broodjes smaakte heerlijk. De appel, gesponsord door JUMBO Versantvoort uit Mill, maakte de lunch compleet.
Daarna ging de tocht verder via Overlangel, over de dijken onder Keent door naar de Graafse Brug richting Estersveld, waar de laatste stop was in het dorpshuis Esterada. Na een lekker koel drankje ging men verder met de laatste etappe langs de waterplas in Linden en via Beers weer naar Mill.
Ongeveer 17.00 uur kwamen de fietsers, na een tocht van 65 km, weer aan in Mill .
Iedereen was zeer tevreden over de mooie tocht die uitgezet was door Tien Weren, Cor v.d. Weem, Jan Derks en Adriaan van Hout.
Foto: Cor v.d. Weem. Voor enkele foto’s zie onder tabblad fotoalbums.