4 mei 2024

VOORJAARSREIS HILVARENBEEK

KBO Mill op bezoek bij Soet en Vermaeck in Hilvarenbeek
Het was 30 april j.l. eindelijk een fantastische lentedag, waar menigeen al heel lang naar uitgekeken had. Dit moest wel een fantastische dag worden! En dat werd het ook!
Om 10.30 uur vertrok KBO Mill vanaf ’t Lagerhuis met een volle bus richting Hilvarenbeek! De bus reed via mooie binnenwegen via Deurne naar de eerste stop in Liessel waar men hartelijk ontvangen werd met koffie en heerlijke vlaai. Na de sanitaire gang vertrok de bus weer en werden we uitgezwaaid door de bediening van ’t Lijssels Vertier’. Na enige tijd kwamen we dan toch aan bij het Museum ‘Soet en Vermaeck’.
Bij het verlaten van de bus stond buiten al een draaiorgel te spelen, maar bij binnenkomst was men helemaal gefascineerd door de aanblik van verschillende kleurige orgels! Te midden daarvan nam een ieder plaats, terwijl men met verbazing om zich heen keek. Vervolgens werd een lekkere lunch geserveerd en kon men dansen op de muziek van het mechanisch robot orkest.
Op de benedenverdieping maakt men daarna op humoristische wijze kennis met de wereld van de kermis van 1912. Met echte kermisattracties, een prachtig orgel, een poffertjeskraam met mahonie, kristal en spiegels. Veel hadden plaats genomen op het ronde platform met paarden en schuitjes en intussen vertelde de presentator over hele oude attracties en hoe hij aan de attractie was gekomen. Men werd verwend met poffertjes, een suikerspin en een lekker drankje, waarvan het zelfgemaakte advocaatje met slagroom wel favoriet was. Na de pauze gaat het rad van Fortuin draaien! Prijzen vielen op speelkaarten variërend van popcorn tot een enorme hondenknuffel en mochten Anneke en Broer paalvangen!! Voldaan van al het lekkers vertrokken we weer huiswaarts. Hopelijk had men nog een gaatje over voor het afsluitend etentje bij het Lagerhuis. Hanneke en Stefan, bedankt!
Het was een fantastische dag waar een ieder zichtbaar van heeft genoten.
Voor meer foto’s zie onder tabblad fotoalbums.